Tuesday, August 31, 2010

Laksa Utara


Makanan ni mmg kesukaan org utara. tapi kini ape jua makan, kita akan jumpa di kebanyakkan bazar2 pada Ramadhan. Dan makanan ini juga sudah menjadi kesukaan seluruh masyarakat di Malaysia. Tetapi ada juga yang masih tak reti memakannya. Tu yang seronok pada bulan ramadhan. Cuma ianya x sama if kita buat sndri. Sebab renyah...malas nak membuatnya kalau cuma sorang je yang nak makan. Beli je la cara yang paling jimat.

Dulu abang x suka makan laksa ni. Entah macam mana, dia bole pulak menjadikannya makan kesukaan dia sehingga sekarang. Tapi masih lagi laksa kosong. Laksa n kuah sahaja. lagi senang nak buat. tapi mama tetap malas juga. Sebab abang sorang je yg suka makan. Pagi tadi mintak cukai laksa. Papa dah x nak bagi "denggi" sb result test 1 abang x bagus. So banyak dah kena "cut" Termasuk duit belanja. Jadi mama kena cari kat bazar . Yang di bazar semua dah ada sayur rampai. beli juga la. Nanti pandai2 abang asingkan. 

Bila anak cal nak makan itu,ini...sayu pulak. Kat teress x de sume menda tu. Nak dtg hari2 pun mana boleh. Ada kami kena halau dgn Pak Gad...Tegas tul HEP kat situ. Nak mengintai pun x leh. layan je lah.